Veulenopfok (Foal Rearing): varsarehu

 

HippoStar Foal Rearing on täydellinen täydennysrehu ensimmäisen vuoden varsoille. Erityinen varsa pelletti joka soveltuu jatkuvasti kasvavalle varsalle, koostuu helposti sulavista korkean biologisen arvon tuotteista, kuten maitotuotteista. Spormin® :lla on ollut vähentävä vaikutus OCD-ongelmiin (Osteochondrosis).

 

Spormin®

On useampia riskitekijöitä Osteochondrosis kehittymiseen hevosilla kuin perinnöllisyys, vammat ja liikunta. Kirjallisuudessa ravitsemus mainitaan myös. Tiineyden viimeisten 3-4 kuukautta varsa absorboi 80% kaikesta magnesiumista ja 90% kalsiumista ja fosforista, ja lähes 50% kuparista, sinkistä ja mangaanista. Tuona aikana kuparia imeytyy myös maksaan. Magnesium on vastuussa kalsiumin imeytymisestä luihin, sinkki aktivoi aineenvaihduntaa ja mangaani ruston muodostumista. Joidenkin ravintoaineiden kuten kuparia, joka on olennaisen tärkeää varsalle, ei voi saada äidinmaidossa vaan ainoastaan napanuoran välityksellä.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että vuotiaat varsat joilla oli syntyessään kuparia varastoituneena maksaan on 50% vähemmän OCD ja OC polvissa ja vuohisnivelissä kuin varsoilla joilla ei ollut kuparia varastoituneena maksassa.

 

Pakkauskoko 25kg